Комментарии отключены

Продаю хату в Здобутку

| Небайдужі, Цікаво | 18.02.2020

shakhraiНа початку минулого тижня я зустрівся з новим, для мене, видом шахрайства. Хочу поділитися своїм досвідом, можливо моя розповідь стане комусь у нагоді, та допоможе зберегти власні кошти.
Мова йде не про великі суми, але метод «розводу» людей є досить дієвим.
Все почалося з того, що я подав в інтернет оголошення про продаж свого будинку, який знаходиться в невеликому селі Здобуток, що в центральній Україні. А як відомо в таких місцях, в своїй більшості, живуть прості, добрі та довірливі люди. Думаю, що саме на це й розраховують шахраї.
Черговий дзвінок від покупця був із Криму. Голос молодого чоловіка російською мовою розповів мені, що звати його Олександром, що моє оголошення він прочитав в інтернеті, та про те, що по опису й фото йому дуже сподобалася моя хата, а ще сподобалось те, що вона знаходиться в хорошому місці, та й коштує не дорого. А якщо я ще й поступлюся декількома сотнями вічно зелених, то питання може бути вирішеним найближчим часом. Далі він розповів, що знаходиться в Криму, що вони з дружиною й малолітньою дитиною є патріотами України, та вже продали свій будинок так, як жити на окупованому півострові більше немає ні сил, ні бажання. А тимчасове проживання у друзів стало дратувати обидві сторони, тому найближчим часом вони хотіли б придбати та вселитися в нову оселю. Мій «потенційний купець» запитав, чи готові в мене документи для продажу, та сказав, що вже завтра готовий їхати з Криму, щоб подивитися на все власними очима, та оформити договір купівлі-продажу. Це все виглядало досить правдиво та переконливо, ми обговорили деталі та почали діяти.
Наступного дня Саша зателефонував мені вже з поїзда. Розповів, що їде з товаришем та грошима для придбання житла і через годину-півтори вже буде на території, такої рідної та любимої для нього України.
Але через деякий час зателефонував знову, та розгубленим голосом розповів про проблеми, які виникли в нього при перетині кримсько-українського кордону. З його не виразних слів я зрозумів, що російську митницю він проїхав без жодних проблем, а на українській стороні в нього виникли проблеми через незадекларовану суму грошей. Йому запропонували зійти з поїзда та повернутися до Криму. А коли Саша запропонував митнику гроші за те, щоб на ці проблеми закрили очі, то митник не відмовився, але досить обережно віднісся до такої пропозиції. Сказав, що гроші вони не беруть, так як це може бути прямим доказом хабаря, а от якщо Сашко купить карточку поповнення «Київстар» на 100 гривень, та скаже митнику секретний код, останній обіцяє вирішити Сашине питання.
Здавалося б які проблеми? Але проблема в тім, що а ні в поїзді, а ні в анексованому Криму карточки поповнення «Київстар» не продають.
Тому до мене було велике прохання, за окрему винагороду спасти ситуацію. Я мав купити карточку поповнення на 100 гривень, та сказати «Саші» секретний код.

Немає тегів

всього переглядів 910 , сьогодні 1

  

Погода в Здобутку

Здобуток на Фейсбук

Група Здобуток