Комментарии отключены

Цікаві факти про сон

| Цікаво | 07.07.2019

son

Як не крути, а без здорового сну людина менш продуктивна.

Якщо у вас був період безсоння, чи ви засиджувались допізна через роботу чи навчання, то ось кілька порад, які допоможуть нормалізувати режим сну:

  1. Не переїдати на ніч. Якщо ви поїсте важкої чи жирної їжі прямо перед сном, то ваш організм активізується задля переварювання страви і буде зовсім не налаштованим до сну. Старайтесь їсти легку їжу за 3 години перед відбоєм — це збереже і режим сну і фігуру.
  1. Фізична активність. Будь-яка: поприбирати вдома, вийти на пробіжку чи просто на прогулянку, зробити зарядку — це витратить трохи вашої енергії і дасть змогу швидше заснути.
  1. Утриматись від емоційного навантаження. Якщо ви полюбляєте дивитись фільми чи серіали перед сном, то оберіть якусь комедію. Фільми жахів, трилери,детективи — вас так захоплять, що буде зовсім не до сну.
  1. Планувати наступний день краще за декілька годин до сну. Розписати все і вирішити невирішені питання. Інакше так і пролежите до світанку з роздумами про завдання, плани тощо.
  1. Утриматись від алкоголю. Краще випити трав’яний чай з медом. Алкоголь же змусить проспати довше і як наслідок — на наступний день режим буде знову збитим.
  1. Вибрати конкретний час для сну. Наприклад, з 23:00 по 07:00. І старатись кожного дня дотримуватись цього графіку. Через певний час — це вже просто увійде у звичку і ви будете прокидатись без будильника, а засинати вчасно.
  1. Дехто радить класти гілочки сушеної лаванди під подушку. Її аромат сприяє кращому засинанню та міцному сну.
  1. Під час сну бажано вилучити всі джерела світла: не вмикати настільну лампу, закривати штори, якщо з вікна світять вуличні ліхтарі тощо.

Немає тегів

всього переглядів 87 , сьогодні 1

  

Погода в Здобутку

Здобуток на Фейсбук

Група Здобуток